De start van onze vereniging gaat terug tot aan het begin van de 20e eeuw. 31 oktober 1945 is weliswaar de officiële oprichting van de vereniging zoals deze nu bestaat, maar de 'roots' gaan terug naar 1919. De initiatiefnemers die de schietvereniging Blijf Voor 't Land hebben opgericht waren voormalig leden van de in 1919 opgerichte Bijzondere Vrijwillige Landstorm.
De Vrijwillige Landstorm wordt aan het begin van de Eerste Wereldoorlog (1914) opgericht als mannen en jongens zich vrijwillig aanmelden bij het Nederlandse leger voor het verdedigen van ons land. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog wordt de Vrijwillige Landstorm uitgebreid met Buitengewone Vrijwilligers tijdens de socialistische revolutiepoging in Nederland. Deze vrijwilligers vormen samen de Bijzondere Vrijwillige Landstorm (BVL).
In de jaren die volgen is de Vrijwillige Landstorm een maatschappelijk tegengewicht tegen deze revolutionairen vanuit links, zoals de SDAP. Vanaf de jaren 1930 is dit gevaar min of meer geweken en is de Vrijwillige Landstorm een maatschappelijk tegengewicht tegen de nationalisten, zoals de NSB.
Deze organisatie is er om ‘Steun te geven aan het Wettige Gezag’ – de Nederlandse regering – en groeit in 20 jaar tijd tot een organisatie met bijna 100.000 leden. In zo’n 1.300 steden en dorpen is er een afdeling van de Vrijwillige Landstorm. Zij oefenen wekelijks in het schieten met een geweer. Er is een sterk groepsgevoel en jaarlijks worden er landdagen georganiseerd waar 10.000den op afkomen.
De Vrijwillige Landstorm vecht in mei 1940 mee met het Nederlandse leger tegen de binnenvallende troepen van Hitler. Van de 280.000 Nederlandse soldaten, hebben meer dan 42.000 een achtergrond bij de Vrijwillige Landstorm. Honderden vrijwilligers sneuvelen tijdens deze gevechten. Daarna wordt de Vrijwillige Landstorm opgeheven door de Duitse bezetter.
Na de oorlog werd de draad weer opgepakt, maar de naam Landstorm werd afgeschaft. De oprichters van de vereniging waren wel voorstanders van het handhaven van de letters BVL, vandaar dat er een passende naam werd gekozen: ‘Blijf Voor ´t Land’. Er werd in 1946 voor het eerst geschoten in de schuur van de heer Ohms aan de Offemweg, daarna in het RK Juvenaat (destijds nog met luchtbuksen) tot juli 1953. In september 1953 verhuisden we naar ‘De Beurs’ ook met vuurwapens, de zolder van Lüschen (de stukadoor in de Kerkstraat). Vanaf 1967 schoten we op de zolder van de (inmiddels voormalige) Willibrord MAVO aan de van Panhuysstraat te Noordwijk.
Vanaf 2007 is de schietvereniging verhuisd naar een geheel nieuwe eigen locatie aan de Johanna van Hoornstraat in Noordwijk, waar de originele vlag uit 1919 nog altijd ingelijst te zien is.